WAAROM COACHING?

De ‘waaromvraag’ is mijn favoriete vraag. Het is de moeilijkste vraag, maar het beantwoorden ervan daagt je altijd uit om naar de kern te gaan.
Waarom doe je iets, waarom houdt iets je bezig, waarom loopt iets niet zoals je zou willen?
In het antwoord op de waaromvraag schuilt een stuk van je geluk. Maar laat ons eerst twee andere vragen beantwoorden. 

Wat is job coaching?

Bij job coaching laat je je begeleiden door een coach bij de professionele vraagstukken die jij zelf aanbrengt. Je legt een coachingtraject af met bepaalde doelen voor ogen. De coach biedt je de nodige support tijdens de weg die je aflegt, in een veilige omgeving. De coach is jouw gelijke, maar jij zit altijd aan het stuur. Jij bepaalt waar de focus moet liggen en waar je aan wil werken. Dat betekent ook dat jouw engagement een basisvoorwaarde is om in een coachingtraject te stappen. Het heeft enkel zin als je gemotiveerd bent om te leren, om te groeien.

Jij doet het werk. En ik geef je graag een duwtje in de rug.

HOE VERLOOPT HET?

Het begint bij jezelf. Er speelt iets in je professionele omgeving, je zit ergens mee. Het kan gaan om een duidelijk vraagstuk, maar evengoed kan je er niet meteen je vinger op leggen.

Het kan al een hele stap zijn om de weg naar een job coach te vinden en te beseffen dat die coach je ondersteuning zou kunnen bieden en dat jouw vraag waardevol is om mee aan de slag te gaan. Vervolgens moet je een coach vinden en contacteren.

In een eerste gratis intakegesprek bij LEARNING TO FLY maken we kennis met elkaar. Jij vertelt. Ik luister en stel vragen. We bespreken zorgvuldig jouw vraag of thematiek, zodat het duidelijk is waar de focus van het verdere traject komt te liggen.

De duur van het traject is voor iedereen anders. Alles gebeurt altijd in onderling overleg.

In vele gevallen kan je voor loopbaanbegeleiding beroep doen op loopbaancheques. Op die manier heb je recht op 7 uur loopbaanbegeleiding bij een coach en betaal je 90 euro in totaal. De overheid draagt de overige kosten voor je. Op de website van VDAB kan je de voorwaarden lezen, waaraan je moet voldoen om hiervan gebruik te maken.

Ook zonder loopbaancheques ben je welkom bij mij uiteraard.

WAAROM coaching?

Nu we ‘wat’ en ‘hoe’ hebben beantwoord, is het tijd voor de waaromvraag. Uiteraard moet je zelf openstaan voor coaching en gemotiveerd zijn om in een traject te stappen. Ik geef je graag mee waarom ik het zo belangrijk vind. Als jij je herkent in (een van) onderstaande argumenten, dan zal de meerwaarde van gecoacht worden jou niet ontgaan.  Dit kan jouw winst zijn, bij het aangaan van een coachingtraject.